Kibinų receptas

 

       Geras kibinų receptas yra pradžių pradžia kiekvienai šeimininkei ar virėjai, kiekvienam šeimininkui ir virėjui. Tai lyg verslo planas verslininkui, nuo kurio viskas prasideda ir tęsiasi. Ne veltui sakoma: gera pradžia – pusė darbo. Aišku, visada skanių, šiltų ir kvepiančių kibinų galite užsisakyti tel. numeriu 869061010, bet išmėginti save virtuvėje kartais irgi norisi. Tai ne toks nuobodus užsiėmimas, kaip kartais žmonėms atrodo. Jūs tikrai pamėgsite kepti kibinus, nes patys skaniausi kibinai džiugina žmones, skleidžia malonų kvapą ir yra labai labai skanūs.

Išmėginkite šiuos skaniųjų kibinų receptus:

(Šie kibinų receptai yra tikras old school paveldas – senoji mokykla, o kiti receptukai – tiesiog inovacijų šedevras ar moderni kulinarinė eklektika. Viskas labai skanu. Garantija.)

 

dav

Pirmasis skaniųjų kibinų receptas (mėsos faršas arba kapota mėsytė)

(Kiekis – 30 vienetų)

Kibinų kepimui mums reikės:

1 kg aukščiausios rūšies miltų

0,5 litro kefyro

250 gramų margarino, kuris skirtas kepimui

3 kiaušiniai (geriausių vidutinio dydžio naminių vištų)

1 kg kapotos mėsytės arba faršo įdarui

Prieskonių ir svogūnų pagal skonį

Iš šių ingredientų galima pagaminti apie 30 vienetų.

Kibinų gamyba

Į išsijotus miltus sutarkuoti margariną, vėliau įdėti ten kefyro ir kiaušinių, minkyti tešlą ir įdėti į šaldytuvą valandai, į faršą įdėti prieskonių, česnaką pagal skonį ir smulkiai supjaustytų svogūnų. Vėliau reikia ištraukti tešlą ir iš jos sulipdyti kibinus, į vidų įdėti faršą. Pakaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Ant kepimui skirtos skardos įpilti aliejaus tam, kad kibinai nepridegtų. Apie 15 minučių kepti 180 laipsnių temperatūroje orkaitės viduryje, paskui įjungti šildymo viršuje režimą ir kepti apie 10 minučių. Po 25-30 minučių kibinai bus paruošti. štai toks paprastas paruošimo būdas namų sąlygomis.

Antrasis skaniųjų kibinų receptas (kapota mėsytė)

(Kiekis – 20 vienetų)

Ingredientai:

300g grietinės

500g ėrienos arba kiaulienos

5 kiaušinių

900g miltų

400g sviesto

druska

1 svogūnas

pipirai

Iš šių ingredientų galima pagaminti apie 20 vienetų.

Kibinų gamyba

Tešla: Į atsijotus miltus reikia pridėti sviesto, minkyti jį, pridėti grietinę, suplaktus kiaušinius ir nedaug druskos. Tada minkyti tešlą ir padėti ją 2 val. į šaldytuvą. Įdаras: Mėsą reikia supjaustyti mažais kubeliais ir supjaustyti svogūnus mažais gabaliukais, pridėti druskos, pipirų ir kelis vandens šaukštus. Tešlą padalinti į 20 dalių, iš kiekvienos padaryti paplotėlį, į centrą padėti įdaro šaukštą ir suformuoti pyragėlį, kraštus užspausti. Padėti ant keptuvo, prieš tai sutepto sviestu ir kepti 25min. gerai įkaitintoje orkaitėje.

Kiti receptai. Greiti desertai vaikams ir smalyžiams.

Patariame pasigaminti patiems. Greita, natūralu ir skanu.

Desertui. Grįžus iš mokyklos.

cof

KEKSIUKAS  KEKSIUKAI

Rekomenduojame pasigaminti, labai skanu ir paprasta. Jums reikės tiesiog puodelio ar nedidelio dubenėlio, kuris tinkamas maisto gamybai mikrobangėje. Gamybai taikomi kasdieniai ingredientai. Šiam patiekalui pasigaminti Jums reikės:

Nedidelio banano

3-4 šaukštų miltų

½ šaukštelio kepimo miltelių

½ šaukštelio cinamono

žiupsnelio druskos

2 šaukštų medaus

3 šaukštų pieno

1 šaukšto razinų

Paimkite dubenėlį ir jame sutrinkite bananą. Įdėkite miltu, kepimo miltelius, cinamoną, druską, razinas, įpilkite pieną, įdėkite medų.  Viską sumaišykite. Kepkite mikrobangų krosnelėje nuo 42 sekundžių iki 1 minutės 10 sekundžių, priklauso nuo dubenėlio. Neperkepkite.

PAGARDINKITE. BANANŲ PADAŽAS.

Šiam keksiukui tiktų bananų padažas:

Padažui reikės:

1 banano

1 šaukšto sviesto

100 g cukraus

100 g klevų sirupo

2 šaukštų romo

1 šaukšto cinamono

Dideliame indelyje pakaitinkite sviestą, cukrų, klevų sirupą, romą, cinamoną. Vėliau į gautą masę įdėkite bananą, virkite apie 5-7 minutes ir išjunkite ugnį.  Padažą trinkite trintuvu tol, kol gausite vientisą masę. Padažas gali būti ir su bananų gabaliukais.

LABAI SKANU. BANANINIAI SALDAINIAI SU JŪSŲ FANTAZIJA.

Kiekvienam smaližiui, tiek vaikui, tiek ir suaugusiajam tikrai patiks saldžiai pafantazuoti ir pasigaminti nuostabiai skanius bananinius saldainius iš natūralių ingredientų. Turite fantazijos? Puiku, ji Jums pravers. Jums tereikės: bananų,avižinių dribsnių ir riešutų sviesto. Pasitelkdami savo vaizduotę, su šiais produktais sumaišykite tai, ką labiausiai mėgsta Jūsų vaikas. Tai gali būti kakava, razinos, kokosų drožlės, saulėgrąžos. Suformuokite rutuliukus, apvoliokite juos kokoso drožlėmis, o paskui įdėkite pusvalandžiui į šaldiklį. Vaikams tikrai patiks šis skanėstas. Vaikus taip pat pradžiugins ledai ir vaisių kokteiliai. Bananus tiesiog sumaišykite su kitais vaisiais ar uogomis, galite supilti į formeles ir sušaldyti, tuomet gausite labai skanius naminius ledus.

Patarimas dėl svarbiausio ingrediento – bananų. Juk svarbu žinoti, kaip teisingai laikyti bananus.

Old School PAAIŠKINIMAS:

Gamintojai rekomenduoja laikyti bananus kambario temperatūroje. Laikant bananus šaldytuve, bananų žievelė pajuoduoja, bet pats vaisius negenda, todėl jį galima naudoti patiekalų gamybai. Jeigti patiekalų gamybai. Jeigu bananai dar žali, nokinti juos reikėtų kambario temperatūroje, laikant popieriniame maišelyje. Laikant šaldytuve, žali bananai neprinoks. Norint, kad bananai sunoktų greičiau, patariame juos laikyti juos popieriniame maišelyje, į kurį kartu su bananais galima  įdėti obuolį, pomidorą, priklausomai nuo to, ką turite.